Θεραπείες εξ αποστάσεως μέσω skype ή messenger με επιστημονικά τεκμηριωμένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους προγράμματα θεραπευτικών ασκήσεων σε ασθενείς με χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα (σκολίωση, κύφωση, λόρδωση, οσφυαλγία, ισχιαλγία, σπονδυλολίσθηση, σπονδυλοαρθρίτιδα, αυχενικό σύνδρομο, αυχενική σπονδύλωση, πονοκέφαλος τάσης, σύνδρομο θωρακικής εξόδου, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, τενοντίτιδα ώμου, σύνδρομο υπακρωμιακής πρόσκρουσης ή προστριβής ώμου, μερική ρήξη υπερακανθίου τένοντα στον ώμο μη-τραυματικής αιτιολογίας, επικονδυλίτιδα αγκώνος, ωλένια νευρίτιδα αγκώνος, τενοντίτιδα στο χέρι, αρθρίτιδα γόνατος, αρθρίτιδα ισχίου, χονδροπάθεια επιγονατίδος, εκφυλιστική ρήξη μηνίσκου γόνατος, μεταταρσαλγία, πελματιαία απονευρωσίτιδα, μυοπεριτονιακό σύνδρομο, ινομυαλγία).

Έχοντας 20 τουλάχιστον χρόνια εμπειρίας στην εμβιομηχανική ανάλυση της κίνησης και στάσης του ανθρωπίνου σώματος, στη λεπτομερέστατη κλινική εξέταση και στη μηχανική διάγνωση μπορώ να καταλάβω αμέσως παρατηρώντας τον ασθενή από την κάμερα να κάθεται, να στέκεται, να περπατάει και να κινεί τον κορμό, τα χέρια ή τα πόδια του, αν παρουσιάζει δυσαρμονίες (κύφωση-λόρδωση, σκολίωση, ραιβότητα ή βλαισότητα γονάτων, έσω ή έξω στροφή ισχίων, πλατυποδία ή ραιβοποδία), αν έχει περιορισμούς σε σχέση με το φυσιολογικά αναμενόμενο εύρος κίνησης και αν έχει μυϊκές ατροφίες ή μυϊκούς σπασμούς (σφιγμένους μυς με κόμπους). Συνδυάζοντας αυτά με το ιστορικό του: που πονάει ή μουδιάζει, πότε (όταν κινείται, όταν στέκεται ή κάθεται, όταν κοιμάται), για πόσο χρονικό διάστημα και με τις αντιδράσεις (πόνος, μούδιασμα και σε ποια ακριβώς σημεία), που προκαλούν συγκεκριμένες κινήσεις που του ζητώ να κάνει ή θέσεις που του ζητώ να πάρει (κλινικά τεστ), μπορώ να ανακαλύψω τη βαθύτερη αιτία του προβλήματός του.

Όλα αυτά τα χρόνια το βασικότερο κομμάτι της θεραπευτικής μεθοδολογίας μου είναι επιστημονικά σχεδιασμένα (είτε από εμένα, είτε από κορυφαίους συναδέλφους στο εξωτερικό) και τεκμηριωμένα με ερευνητικά πρωτόκολλα (evidence based practice) προγράμματα θεραπευτικών ασκήσεων. Αυτά τα προγράμματα θεραπευτικών ασκήσεων, λοιπόν, διδάσκω στους ασθενείς μέσω της κάμερας. Αναλύω διεξοδικά την κάθε άσκηση και στη συνέχεια ζητώ από τον ασθενή να τις εκτελέσει με τη σειρά του μπροστά στην κάμερα, ώστε να σιγουρευτώ ότι τις κατάλαβε. Τέλος, αυτές τις ασκήσεις τις στέλνω με e-mail σε μορφή διαφανειών με φωτογραφίες και οδηγίες. Στις επόμενες ημέρες επικοινωνούμε τηλεφωνικά, μέσω messenger, viber, e-mail και λύνουμε οποιεσδήποτε απορίες προκύπτουν. Οι συνεδρίες τηλε-φυσικοθεραπείας μπορούν να επαναληφθούν σε συχνότητα μία ανά εβδομάδα και ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του ασθενούς και την ικανότητά του να ανταπεξέρχεται στο πρόγραμμα των ασκήσεων, ώσπου να φτάσει ο ασθενής σε πλήρη αποκατάσταση του προβλήματός του.

Αλέξανδρος Ι. Καψαμπέλης

Φυσικοθεραπευτής
Μάστερ "MSc in Hand & Upper Limb Therapy"
"Accredited Hand Therapist"  στη Μεγ. Βρετανία
Πτυχιούχος Θεραπευτής (cert MDT) Σπονδυλικής Στήλης

 

Brain-Body Control Centre of Therapy and Exercise Kolymbari Chania

Τηλε-φυσικοθεραπεία με θεραπευτικές ασκήσεις μέσω internet

Επικοινωνία:

Κινητό τηλέφωνο. 6977421570 
email: alkapsabel@yahoo.gr

 

Ακολουθήστε μας στο

©2017 Αλέξανδρος Ι. Καψαμπέλης. All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων www.xtd.gr

Search